Beépítési útmutató

A BögerSystemklinker szerelése az alumínium kezdősín felhelyezésével történik. Ezt dübelekkel és csavarokkal kell rögzíteni.
A BögerSystemklinker homlokzati lapokat fel kell helyezni az előzetesen rögzített alumínium kezdősínekre.
A BögerSystemklinker homlokzati lapok illetve a sarkokat, kávák, ablak keretezések beépítésével minden építészeti kialakítás burkolata megoldható.
Nincs veszteség, mert a BögerSystemklinker homlokzati panelek és sarkok tartósan a falra lesznek rögzítve dübelekkel és csavarokkal. A lapok méretre is vághatók az épület helyszíni adottságainak megfelelően.
A BögerSystemklinker homlokzati lapokat a körbefutó habkamrák PUR habbal való feltöltése révén tömítik. 
A függőleges lapvégződéseknél összekötő lapkákat alkalmaznak és ezeket egy speciális ragasztóval rögzítik az előre kialakított klinkerlapka-ágyakba.
Kézi fugázással a lapvégződése utólag már nem lesznek láthatóak. A teljes felület kifugázása után egy egységes, esztétikus homlokzati kép alakul ki.

 

Beépítési tanácsok

Klinkerlapka-ágy
A függőleges panel végződéseknél egy speciálisan erre a célra kialakított lapkaágy van, amelybe a klinkerlapkákat beragasztják és a PUR tábla hőszigeteléssel egy tartós kapcsolat alakul ki.

   

Alumínium indítósín
A vízorros alumínium kezdősíneket dübelekkel és csavarokkal rögzítik a szerkezethez . Így bármilyen magasságban elkezdhető burkolás. A kezdősín nem tölt be hordozó funkciót, mert a homlokzati panelek önhordóak.

BögerSystemklinker rögzítéstechnika
A homlokzati dübelek és csavarok különféle hosszúságban és kivitelben kaphatóak, a homlokzati elemek vastagságának és a szerkezeti hordozó felület követelményeinek megfelelően.


Habkamra

Egy saját fejlesztésű habkamra gondoskodik arról, hogy a lemezvégek összekötése tartós legyen. Hőhídak illetve hőveszteségek a habkamrák révén tartósan elkerülhetővé válnak.

Csavarrögzítés a fugában
Javasoljuk, hogy a dübelek és a csavarok rögzítése a fugákban már előre kialakított rögzítő furatokon keresztül történjen. A fugaháló egyéb helyein is lehetséges a rögzítések kialakítása.